Radončiću mesec dana pritvora

Lideru Saveza za bolju budućnost Fahrudinu Radončiću određen jednomesečni pritvor na osnovu predloga Tužilaštva BiH. Pritvor prema tom rešenju može da traje do 25. februara 2016. godine ili do nove odluke Suda.

U obrazloženju odluke Suda BiH navodi se da je Fahrudinu Radončiću određen pritvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke, ometanja istrage ili prikrivanja dokaza, što bi bilo novo krivično delo, javlja portal Kliks.

"Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično delo za koje se tereti i da mu je odredio pritvor zbog sumnje da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak", navodi se u saopštenju Suda BiH.

U saopštenju se dodaje da bi Radončić mogao da utiče na svedoke ili saučesnike ili da ponovi isto ili slično krivično delo ukoliko se nađe na slobodi.

Iz Tužilaštva BiH ranije su saopštili da tužilac i dalje nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu. Istraga protiv Radončića objedinjena je u predmetu Bakir Dautbašić i drugi.

Na jučerašnjem ročištu tužilac Božo Mihajlović čitao je presretnute telefonske razgovore Radončića, Bakira Dautbašića i Bilsene Šahman, u kojima, kako tvrdi, postoji sumnja da su navedeni radili na ometanju istrage utičući na Azru Sarić, svedoka u sudskom procesu koji se vodi u Prištini protiv Nasera Keljmendija.

Materijal Tužilaštva BiH ima 120 stranica koje je tužilac predstavio u skraćenoj verziji.

U saopštenju Suda Bih apeluje se na sve koji su se proteklih dana odvažili u iznošenju neosnovane i ničim utemeljene optužbe na rad Suda BiH, da se suzdrže od neprimerenih komentara koji nanose veliku štetu kako pravosuđu tako i društvu i državi.

"Građani u svetlu poslednjih dešavanja, nemaju razlog za uznemirenost, jer pravosudne institucije na državnom nivou samo rade posao iz svoje nadležnosti. Svakodnevni pritisci, politički, medijski, akademski, kao i pritisci advokatskih timova, kojih ne manjka ovih dana, ni na koji način ne doprinose nastojanjima BiH da konačno krene putem moderne evropske zemlje u kojoj svako nesmetano radi svoj posao", navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи