Podgorica, završne reči poslanika i premijera, pa glasanje

U Skupštini Crne Gore završena je rasprava o poverenju Vladi, koja je trajala gotovo tri dana. U parlamentu je trenutno pauza, nakon koje će uslediti završne reči predstavnika poslaničkih klubova i premijera Mila Đukanovića. Nakon završnih reči, uslediće glasanje o poverenju Vladi.

Još nije izvesno da li će podršku Vladi dati opoziciona Pozitivna Crna Gora, čime bi opstao sadašnji kabinet Mila Đukanovića.

Đukanović je ranije danas rekao da će se o političkoj ponudi Pozitivne Crne Gore izjasniti u završnoj reči.

Poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić kaže da će Pozitivna danas doneti pravednu odluku.

Jasavićeva je ukazala da plan koji je ta partija ponudila kao rešenje za izlazak iz političke krize nudi da u Crnoj Gori ne bude podela "na naše i vaše, da svi građani moraju biti naši i da u Crnoj Gori ne budu dve Crne Gore".

"Ovaj plan neće dozvoliti da se po Crnoj Gori teraju popovi", rekla je Jasavićeva, navodeći da plan omogućava da građani i narodi u zemlji postanu ravnopravni. 

Milo Đukanović je rekao da neće shvatiti kao izdaju to što je SDP odlučio da uskrati podršku za poverenje Vladi Crne Gore.

On je poručio i da crnogorska nezavisnost, stabilnost i integracije u EU i NATO neće biti dovedene u pitanje, bez obzira na ishod glasanja. 

Da bi crnogorska vlada opstala, potrebno je da je podrži većina od ukupnog broja poslanika, odnosno 41 poslanik. Vladajuća većina ima 44 poslanika, ali njih pet su iz SDP-a, manje članice vladajuće koalicije.

Ispred zgrade Skupštine, treći dan, prenos sednice na video-bimu pratio je Demokratski front. Kažu da neće odustati od vaninstitucionalne borbe bez obzira na ishod glasanja, jer im je, kažu, jasno da će Vlada dobiti podršku.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 27. jan 2016, 21:44)
anonymous [neregistrovani]

Djukanovic dobio Novi cetvorogodisnje mandat

Uz poslanike Pozitivne Crne Gore ,Djukanovic dobio novi cetvorogodisnji mandat i najurio kolege iz koalicije na cije mesto ce uzeti poslanike iz pozitivne Crne Gore...

(sreda, 27. jan 2016, 20:50)
anonymous [neregistrovani]

Ponos?

A na šta je on to ponosan!? Ne vidim da ima čime da se diči...od poznatog crnogorskog čojstva i junaštva ostala mu samo mimika!

(sreda, 27. jan 2016, 20:04)
anonymous [neregistrovani]

Да

Краљ шверца цигарета, криминала и 25 година страховладе

(sreda, 27. jan 2016, 19:28)
anonymous [neregistrovani]

Ponos

Kako ponosito drži glavu kao kralj