Uhapšen Fahrudin Radončić, Sipa u "Dnevnom avazu"

Sipa je, postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, lišila slobode osnivača Saveza za bolju budućnost BiH i "Dnevnog avaza" Fahrudina Radončića. Po naredbi Suda BiH vrše se i pretresi na nekoliko lokacija, a specijalci Sipe trenutno pretresaju prostorije u zgradi "Dnevnog avaza". Sipa je saopštila da je to nastavak operativne akcije "Lutka 2".

Uhapšeni je pod istragom i osumnjičen je za krivično delo ometanja rada pravosuđa.

Radončić je trenutno u prostorijama Sipe, gde se nad njim vrši kriminalistička obrada. Kako se saznaje iz Sipe, Radončić je uhapšen na području Hadžića. Sipa je saopštila da je to nastavak operativne akcije "Lutka 2".

Uporedo sa lišenjem slobode, po naredbi Suda BiH vrše se pretresi na nekoliko lokacija, a specijalci Sipe trenutno pretresaju prostorije u zgradi Dnevnog avaza.

Izuzeti su određeni materijali i predmeti, računari i tehnička oprema koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Akcija se provodi po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine. 

Radi zaštite istrage, Tužilaštvo BiH i Sipa ne mogu da daju više informacija za javnost.  

Sarajevski mediji objavili su da je Sipa pretresla  i Radončićev stan u Importane centru, kao i da su iz "Avazovog" tornja izneli dokumentaciju za koju se veruje da može da posluži kao dokazni materijal.

Povodom hapšenja predsednika Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine zakazana je hitna sednica rukovodstva stranke, nakon čega se medijima obratio potpredsednik SBB-a BiH Mirsad Đonlagić koji je hapšenje Radončića nazvao "krajnje neprimerenom demonstracijom sile". 

Ranije su u akciji "Lutka 2" uhapšeni Bakir Dautbašić, sekretar Ministarstva sigurnosti BiH, i Bilsena Šahman, članovi stranke Saveza za bolju budućnost.

Dautbašić i Šahmanova, kako je saopšteno, uhapšeni su zbog ometanja rada pravosuđa u predmetu protiv Nasera Keljmendija.

Tužilac Božo Mihajlović rekao je da je svedok Azra Sarić, u predmetu koji se vodi protiv Keljmendija za ubistvo Ramiza Delalića, izjavila da su Dautbašić i Šahmanova na nju vršili pritisak da u svom iskazu ne spominje Fahrudina Radončića. 

Fahrudin Radončić je bosanskohercegovački političar i novinar, poznat kao osnivač lista Dnevni avaz.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво