Hrvatska, Crnoja ne odsustaje od registra izdajnika

Ministar branitelja Mijo Crnoja iz Hrvatske demokratske zajednice izjavio je da ne vidi zašto ne bi bili objavljeni svi registri, pa i "izdajnika" koji je izazvao negativne reakcije u javnosti i protivljenje Mosta, člana vladajuće koalicije.

Upitan hoće li ustrajati na objavljivanju registra izdajnika, čiju je izradu najavio pre nego što je postao ministar, iako takav registar ne podržava HDZ-ov partner Most, bez čije podrške nije bilo moguće formiranje vlasti, Crnoja je podsetio da je prošla vlada objavila registar branitelja, pa da ne zna zašto se ne bi objavili i drugi.

"Ne vidim razloga zašto se ne bi objavili svi drugi registri, registri privatizacije, agresora...Te registre će izraditi zakonodavne vlasti, institucije koje će se time baviti, a ne Ministarstvo branitelja", rekao je Crnoja, ali nije želeo da odgovara na dodatna pitanja novinara o tome, pa ni na ono po kojim bi se kriterijumima radio popis "registra izdajnika nacionalnih interesa".

Protiv Crnojine najave izjasnila se doskora vladajuća leva koalicija i brojne nevladine organizacije koje su prošle sedmice i protestovale zbog imenovanja Crnoje za ministra branitelja, kao i izbora Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture zbog njegovih izjava kojima je negirao antifašizam.

Na internetu se pojavio i onlajn "registar izdajnika" koji je pokrenuo umetnički kolektiv "Skroz". Građani mogu sami da se upišu u "registar" i napišu šta su učinili protiv nacionalnih interesa, a do danas ih se upisalo više od 4.500.

Iako Crnoju podržava šef stranke Tomislav Karamarko, iz Mosta su već poručili da su apsolutno protiv bilo kakvog registra, jer u tome vide "lov na veštice".

Novi ministar branitelja je preuzeo funkciju od svog prethodnika Predraga Matića, a novog ministra na radno mesto s oduševljenjem je dopratio deo ratnih veterana koji više od godinu dana protestuju u šatoru ispred zgrade Ministarstva.

Oni su tražili smenu ministra Predraga Matića iz Socijaldemokratske partije i njegovih saradnika, a Matić je zbog pretnji dobio i policijsku zaštitu koje će se, kako je danas rekao, odreći na sopstvenu odgovornost.

Vlada levog centra bivšeg premijera Zorana Milanovića smatra da je njima u izbornoj godini manipulisao HDZ.

Primopredaja dužnosti završila je molitvom i blagoslovom sisačkog biskupa Vlada Košića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи