Nastavak protesta ispred Skupštine Crne Gore

Nekoliko stotina pristalica opozicionog Demokratskog fronta (DF) nastavilo je protest pred zgradom Skupštine Crne Gore koja počinje raspravu o poverenju vladi Mila Đukanovića.

DF protestima traži ostavku Đukanovićeve vlade i poziva celu opoziciju, ali i manju članicu vladajuće crnogorske koalicije Socijaldemokratsku partiju (SDP) da im se pridruže u protestima do pada vlade i formiranja prelazne koja bi pripremila izbore ove godine.

Okupljeni se na bulevaru ispred crnogorske skupštine s uzvicima negodovanja "Ua, ua" i "Lopovi" obraćaju ministrima koji dolaze na sednicu parlamenta.

Jedan od čelnika DF-a Milan Knežević izjavio je da će protest trajati sve dok parlament raspravlja o poverenju vladi. Ranije je najavljeno da bi rasprava trebalo da traje bar dva dana.

Knežević je rekao da odbacuje poziv opozicione Pozitivne Crne Gore da opozicija uđe u vladu na političkom i ekspertskom nivou i pripremi izbore.

Pozitivna Crna Gora je sinoć saopštila da uslovljava podršku vladi predlogom o ulasku predstavnika opozicije u izvršnu vlast.

Vlada bi s predstavnicima opozicije, prema predlogu Pozitivne, pripremila "fer i slobodne izbore".

Knežević je saopštio da se DF ne zadovoljava manjom rekonstrukcijom vlade na čijem bi čelu ostao Đukanović, a u kojoj bi opoziciji pripala dva do tri ministarska mesta koja bi služila "kao dekor" njegovoj vladi.

Skupština danas treba da počne raspravu o poverenju vladi koju je inicirao Đukanović krajem prošle godine.

Protiv njegove vlade su najavili da će glasiti SDP, koji je koalicioni partner Đukanovića, i deo opozicije koji ne bojkotuje rad parlamenta.

Podršku vladi najavile su manjinske partije s kojima je Đukanović u koaliciji.

Od Pozitivne Crne Gore zavisi odluka parlamenta, a ona je svoju podršku uslovila nekom vrstom rekonstrukcije vlade.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи