Austrija: Nove mere za sprečavanje ulaska migranata

U toku su pregovori Austrije sa Nemačkom i Slovenijom o ograničavanju ulaska migranata u te zemlje. Pojedinosti još nisu poznate, kao ni političke odluke tri vlade.

Agencija STA navodi da plan predviđa da te držžave zajednički nadziru migrantski tok na granici Slovenije i Hrvatske.

Konkretniji pregovori vođeni su u ŠŠentilju na nivou direktora slovenačke i austrijske policije, ali političke odluke tri vlade jošš nema, naveo je za STA Karl-Hajnc Grundbek, iz služžbe za odnose s javnoššću austrijskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Dodao je da zato ne možže da govori o pojedinostima niti koliko će policajaca čuvati slovenačku šengensku granicu, prenosi hrvatski portal Indeks.

Austrijska policija očekuje da bi nove mere smanjivanja priliva migranata mogle početi krajem ovog meseca, a negirala je najave da će istovremeno pojačati sigurnosne mere na granici sa Slovenijom kako bi sprečila ilegalan ulazak migranata, navodi STA.

Posle napada na žene tokom novogodišnje noći u Nemačkoj i Austriji, istraživanje bečkog dnevnika Esterajh pokazuje da čak 76 odsto Austrijanaca smatra da treba zatvoriti granice za izbeglice.

Četrdeset i osam odsto ispitanika ističe da odmah treba obustaviti prijem izbeglica, dok je 28 procenata mišljenja da se može u zemlju pustiti još samo 20.000 novih azilanata.

Anketa je pokazala da 75 odsto Austrijanaca smatra da je Austrija preopterećena izbeglicama, i da njihov broj više nije podnošljiv.

Strah od izbeglica vlada zbog osećaja nesigurnosti, na šta ukazuje podatak da 69 odsto Austrijanaca, posle napada na žene u Kelnu, očekuje porast stope kriminala zbog azilanata.

Čak 89 odsto očekuje više provala u stanove i kuće zbog povećanog broja azilanata, dok 83 odsto strahuje od seksualnih napada, a 69 procenata strepi od terorističkih napada.

Prema ranijim procenama austrijskih vlasti u ovoj godini treba očekivati dolazak oko 120.000 podnosilaca molbi za dobijanje azila.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи