Velika Kladuša, uhapšeni sa zastavom ID

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) uhapsili su tri osobe, kod kojih je pronađeno oružje i zastava Islamske države.

Sipa je saopštila da su pretreseni objekti na tri lokacije "s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku".

To je nastavak akcije "Damask", koja ima za cilj otkrivanje osoba za koje se sumnja da su u vezi s radikalnim islamskim terorizmom.

Sipa je navela da su u akciji pronađene i ručne bombe, tomblonska mina, protivpešadijske nagazne mine, veća količina municije, mačeta, zastava Islamske države, kao i plastični šablon za oslikavanje obeležja Islamske države.

Akcija je sprovedena po naredbama Suda i Tužilaštva BiH u saradnji s policijom Unsko-sanskog kantona.

"Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije Sipe, gde će biti kriminalistički obradene, nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužioca, odlučiti o njihovom daljem statusu", saopštila je Sipa, a prenose mediji u BiH.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 12. jan 2016, 04:42)
anonymous [neregistrovani]

Komentar

Traži li su,dobit će...niko nije "verovao" šta se dešava u Bosni,nisu ni željeli da znaju...A sada,jooooj šta da radimo...nista.čekajte da poznajete,šta ste i posejali gospodo iz Amerike i Evrope

(ponedeljak, 11. jan 2016, 19:50)
anonymous [neregistrovani]

Nije dobro !

Velika Kladuša se nalazi na krajnjem severo-zapadu BiH-FBiH. Pre rata u tom kraju je postojao jaki poljoprivredni gigant "Agrokomerc", sa čuvenim direktorom Fikretom Abdićem, na čelu. Čovekom koji se razišao sa Alijom Izetbegovićem u pogledima očuvanja Jugoslavije, odnosno njenog rušenja. Gospodin Abdić se zalagao da BiH ostane u sastavu okrnjene ( nakon proglašenja nezavisnosti Slovenije i Hrvatske) Jugoslavije, bilo kao federalna jedinica ili u asimetričnoj federaciji. Znamo kako je to sve završilo. Žalosno je da se u tim prelepim krajevima sada baštini radikalni islam, kojeg je gospodin Izetbegović "uvezao" 1992. godine uz zdušnu pomoć SAD i nekih drugih evropskih zemalja. A danas, cela Evropa strepi od svoga "11. septembra." You ask, for it!