Sudija Ustavnog suda BiH: Nismo ukinuli Dan Republike Srpske

Makedonski sudija u Ustavnom sudu BiH Margarita Nikolovska tvrdi da nedavnom odlukom Ustavni sud nije ukinuo 9. januar kao Dan Republike, javila je Televizija Republike Srpske.

Nikolovska kaže da postoji mogućnost preispitivanja Odluke ako se dostave novi dokazi.

"Ustavni sud BiH nije ukinuo 9. januar kao Dan Republike, svojom Odlukom samo je ostavio prostor za otklanjanje diskriminacije i usklađivanje člana 3b Zakona o praznicima RS, sa Ustavom BiH", rekla je Nikolovska za TV RS.

Kaže da nije tačna tvrdnja da je Ustavni sud osporio srpskom narodu da slavi 9. januar kao Dan Republike nego da se Zakon o praznicima mora uskladiti sa Ustavom BiH.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво