Cerar: Bez nove žice na spornom području

Slovenački premijer Miro Cerar kaže da njegova zemlja više neće na mogućim granično spornim mestima sa Hrvatskom postavljati žičanu ogradu, kako ne bi izazivala dodatne granične napetosti u odnosima između dve zemlje.

Na svim tačkama koje bi mogle da budu sporne u smislu definisanja granice nećemo postavljati žičane prepreke, kako ne bismo izazvali granične napetosti ili sporove, ističe Cerar za agenciju STA nakon sinoćnjeg susreta sa premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem, dodavši da je to obećao hrvatskom premijeru.

Odgovarajući na pitanje o protestnim notama kojima je Hrvatska upozorila da je slovenačka bodljikava žica na nekim mestima postavljena na hrvatskoj teritoriji i zahteva da se ona ukloni, Cerar kaže da se ubuduće žičane prepreke neće postavljati na spornim mestima, prenosi Hina.

Cerar dodaje da bi na mestima gde je granica sporna, umesto žičane ograde, mogla biti postavljena neka druga vrsta prepreke za onemogućavanje ilegalnih migracija.

Slovenački premijer nije, međutim, ništa rekao o tome šta će biti sa već podignutom žičanom ogradom na spornim graničnim mestima, zbog čega je Hrvatska i protestovala.

Milanović je rekao juče da je uveren da će Slovenija ukloniti ogradu sa zajedničke granice sa Hrvatskom.

"Biće uklonjena", rekao je Milanović novinarima u Briselu, a na pitanje kada će se to dogoditi, samo je odgovorio – "Polako".

"Mi uredno šaljemo protestne note. Sada ću o tome razgovarati sa premijerom Mirom Cerarom", rekao je Milanović u Briselu.

Na pitanje zašto se Slovenija oglušuje na te protestne note, Milanović je odgovorio da "verovatno pokušava da nešto ušićari".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво