BiH proteruje Elmu Đusinac u Srbiju

Državljanka Srbije sa Kosova i Metohije Elma Đusinac, koja je po nalogu srpskog MUP-a uhapšena u Kalesiji zbog sumnje u povezanost sa terorizmom, biće proterana iz Bosne i Hercegovine u Srbiju, javili su bosanski mediji.

Služba za poslove sa strancima saopštila je da je 24. novembra od Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) preuzela i procesuirala državljanku Srbije inicijala Đ. E. (1994).

Zbog kršenja odredaba Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu izrečena joj je mera proterivanja uz zabranu ulaska na teritoriju BiH u trajanju od pet godina.

Elma Đusinac je pod nadzorom Imigracionog centra Službe i Služba za poslove sa strancima sprovodi neophodne aktivnosti u cilju njenog udaljenja s teritorije Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

Đusinac (21) su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili u Kalesiji zajedno sa njenim suprugom Enesom Mešićem, koji je nedugo nakon hapšenja pušten na slobodu.

Nalog za njeno hapšenje stigao je direktno iz MUP-a Srbije. Nedugo nakon hapšenja, Đusinac je prebačena u Službu sa poslove sa strancima gde se i sada nalazi.

Enes Mešić je odranije poznat obaveštajnim i bezbednosnim agencijama BiH.

Kako se navodi, bio je u grupi osoba koje su uhapšene 3. septembra prošle godine u policijskoj akciji kodnog naziva "Damask" zajedno sa Huseinom Bosnićem, Avdulahom Hasanovićem, Eminom Hodžićem i Ademom Karamujom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи