Sukob migranata s policijom na makedonskoj granici

Više desetina migranata na granici Grčke i Makedonije sukobilo se s makedonskom policijom u pokušaju da uđu u zemlju.

Više od 200 migranata pokušalo je danas da probije ogradu od bodljikave žice na granici Grčke sa Makedonijom, bacajući kamenice na policiju, izvestio je AFP.

Najmanje pet migranata uspelo je da pređe dok je gomila uzvikivala "Otvorite granicu" makedonskoj policiji nasuprot njih.

Svih pet migranata, makedonska policija je vratila na grčku stranu granice. Od prošle sedmice, Makedonija je ograničila prolaz u severnu Evropu samo za Sirijce, Iračane i Avganistance, koji se smatraju ratnim izbeglicama.

Osobe druge nacionalnosti označene su kao ekonomski migranti i rečeno im je da se vrate.

Oko 800 njih čeka na granici, većinom iz Irana, Maroka, Bangladeša i Pakistana.

Oni su proveli više dana na prelazu Idomeni, spavajući na zemlji, a humanitarne organizacije se bore da im obezbede osnovne sanitarne uslove i smeštaj.

Blizu 850.000 ljudi je ove godine ušlo u Evropsku uniju, od kojih polovina u Grčku, a države evropskog bloka se bore sa formulisanjem strategije za rešavanje krize, navela je francuska agencija.

Bezbednosne mere su pojačane pošto je potvrđeno da su najmanje dva bombaša koja su učestvovala u terorističkim napadima 13. novembra u Parizu, ušla u Evropu preko Grčke, predstavljajući se kao izbeglice.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво