Tri srpsko-hrvatska poljupca u Zagrebu

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović srdačno je dočekala učesnike samita Brdo-Brioni, predsednika država nekadašnje SFRJ i Albanije. Od predsednika Srbije Tomislava Nikolića je po srpskom običaju dobila i tri poljupca u obraz.

Tomislav Nikolić i Kolinda Grabar Kitarović su se do sada više puta sretali, ali ovo je njihov prvi susret u Zagrebu, budući da je to prva poseta predsednika Srbije Hrvatskoj od kada se nalazi na toj funciji.

Zagrebački Jutarnji list je susret Grabar Kitarović i Nikolića, zbog tri poljupca "po srpskom običaju", nazvao "pravi mali šou".

"Pravi mali šou izveo je srpski predsednik Tomislav Nikolić, nakon što mu je hrvatska predsednica pružila ruku za dobrodošlicu. Nikolić ju je poljubio prvo u oba obraza, a zatim i treći put, 'po srpski', uz vidno iznenađenu Kolindu Grabar Kitarović. Time je Nikolić ponovio 'tri poljupca' za hrvatske šefove države, koje je namenio i bivšem predsedniku Ivi Josipoviću", naveo je taj hrvatski dnevnik.

Predsednik Srbije poručio je da očekuje obnavljanje prijateljstava u regionu i uspostavljanje saradnje.

"Daće bog da se uvek ovako sastajemo i da obnavljamo prijateljstva i uspostavljamo saradnju", napisao je Nikolić na svom Tviter profilu.

Srpski predsednik će se tokom boravka u Zagrebu sastati i sa predsednikom Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj Miloradom Pupovcem i mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Inače, prvi je na Pantovčak došao Borut Pahor, koga je, kako se navodi, srdačno dočekala hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

A poljupci za predsednicu su sledili od Donalda Tuska, predsedavajućeg Evropskog saveta, a u tri odvojena automobila stigla su i trojica članova Predsedništva BiH. Posebno su se srdačno pozdravili srpski član Predsedništva Mladen Ivanić i Borut Pahor, napomenuo je Jutarnji.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво