Pucnjava u Sarajevu: Dva vojnika ubijena i jedan ranjen, napadač izvršio samoubistvo

Dva pripadnika Oružanih snaga BiH su ubijena, a jedan je ranjen u pucnjavi u sarajevskom naselju Rajlovac. Napadač, Enes Omeragić, koga sarajevski mediji opisuju kao pripadnika vehabijskog pokreta, izvršio samoubistvo u svojoj kući. Prilikom napada uzvikivao je: "Alahu, ekbar", javila je sarajevska FTV. Ubijeni su vojnici Armin Salkić i Nedeljko Radić.

07.30 - Završen uviđaj u kući u kojoj je Omeragić izvršio ubistvo, potvrdio sarajevski MUP. 

01:00 - Predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić poručio da je ovo pucanj u državu, javlja Avaz.

00.05 - Osumnjičeni Enes Omeragić izvršio je samoubistvo, javljaju Dnevni avaz i Oslobođenje. Avaz navodi da se Omeragić razneo bombom.

22.35 - Napadač je lociran u svojoj kući koja je pod opsadom, nezvanično saznaje Avaz.

22.25 - Ubijeni su vojnici Armin Salkić i Nedeljko Radić, saznaje Avaz

22.15 - Direktor SIPA kaže da se za sada ne može reći da je reč o terorističkom činu. 

22.00 - RTRS javlja da je napadač Enes Omeragić, nastanjen u Sokolju.

21.55 - Vozač autobusa i dva putnika povređena su krhotinama stakla, javlja sarajevsko Oslobođenje.

Enes Omeragić je oko 19.30 ušao u kladionicu "5+" koja se nalazi u ulici Safeta Zajke preko puta kasarne Oružanih snaga BiH, i odmah pucao iz automatskog oružja uzvikujući "Alahu, ekber".

Urednik BH televizije Slaviša Starčević potvrdio je za RTS da su ubijeni vojnici Armin Salkić (1989), bošnjačke nacionalnosti, i Nedeljko Radić (1981), srpske nacionalnosti.

Oni su radili na formacijskim mestima vozača u bataljonu Vojne policije Brigade taktičke podrške.

Vojnik koji je ranjen ima lakše povrede glave, navodi televizija BN. 

Nakon što je izašao iz kladionice, Omeragić je pucao i na obližnji autobus. Tom prilikom su od krhotina stakla ranjeni vozač autobusa i dva putnika.

Enes Omeragić, za kog se navodi da je pripadnih vehabijskog pokreta, izvršio je samoubistvo u svojoj kući u sarajevskom naselju Sokolje nakon pregovora sa policijom.

Kako se navodi, nekoliko bliskih Omeragićevih rođaka na ratištu je u Siriji, ali on, prema dosadašnjim saznanjima, nije bio na ratištu u toj zemlji.

Još nema zvaničnih potvrda da je reč o terorističkom aktu.

"Za sada ne možemo reći da je reč o terorističkom činu i dok god ne budemo našli izvršioce i utvrdili činjenice, odnosno kolege iz MUP-a KS, nećemo se moći odrediti u tom pravcu", istakao je direktor SIPA Perica Stanić.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić, koji se nalazi u poseti Parizu, rekao je da je upoznat da su u Sarajevu ubijene dve osobe i da postoji bojazan da je reč o terorističkom činu.

"Ako se potvrdi da se radi o terorizmu, a postoji mogućnost da se to i dogodilo, onda je u pitanju bezbednost građana i moramo brzo i efikasno delovati. Moramo se obračunati s tim, da nam ti ljudi ne bi onemogućili normalan život", rekao je Mektić Avazu.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво