Читај ми!

Vučić: Ne možemo vratiti majkama decu, ali možemo gledati u budućnost

Niko ne može sestrama da vrati braću, niti majkama decu, ali možemo da gledamo u budućnost i da je učinimo drugačijom, izjavio je premijer Aleksandar Vučić novinarima u Srebrenici nakon investicione konferencije. Uoči skupa, Vučić je položio venac u Memorijalnom centru u Potočarima.

"Pošto sam video i zlurade komentare, želim da kažem da niko sestrama ne može da vrati braću, ni majkama sinove ili decu, ali možemo da gledamo u budućnost i da je učinimo drugačijom", rekao je Vučić u obraćanju novinarima posle učešća na investiciono-razvojnoj konferenciji.

Dodao je da možemo da brinemo o 21.000 ljudi koji danas žive u Srebrenici da bi u budućnosti bili brojniji, da zajedno živimo u blagostanju, da učinimo da budu zadovoljniji svojim sudbinama i budućnošću.

Vučić je rekao da želi da Srebrenica bude most saradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine i zahvalio domaćinima na gostoprimstvu.

Uoči konferencije u Srebrenici, Vučić je položio venac na spomen-obeležje u Memorijalnom centru u Potočarima.

Vence na obeležje položili su i član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, u pratnji premijerke Željke Cvijanović, predsednik Saveta ministara Denis Zvizdić, načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković, predstavnici drugih delegacija koje učestvuju na investicionoj konferenciji.

Delegacije predvođene Vučićem i Izetbegovićem obišle su Memorijalni centar u kojem je sahranjeno 6.377 ljudi.

"Želimo da Srebrenica bude most saradnje"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Srebrenici da način na koji je danas pognuo glavu pred srebreničkim žrtvama govori o njegovom odnosu prema tim žrtvama i poručio da se sada jedino može gledati u budućnost.

Vučić je to rekao upitan da prokomentariše izjavu predsednice Udruženja "Majke Srebrenice" Munire Subašić da je on odlaskom u Memorijalni centar "Potočari" i odavanjem pošte srebreničkim žrtvama priznao genocid u Srebrenici.

"Ono što želim da govorim, govorim javno. Mi želimo da Srebrenica bude most naše saradnje", istakao je Vučić.

Ponovio je da je Vlada Srbije izdvojila novac za pomoć Srebrenici, dodavši da je na Investiciono-razvojnu konferenciju u Srebrenici stiglo i deset kompanija iz Srbije koje nameravaju da ulažu u projekte u tom kraju.

Upitan da li se izdvajanjem za Srebrenicu Srbija odrekla nekog od projekata u sopstvenoj zemlji, Vučić je odgovorio odrično, i dodao: "Kad god uradite i kako god uradite, nešto će naći da vam zamere i prebace".

"Nemam problem sa tim, Srbija puno štedi i, pored plana da tri godine nema povećanja plata i penzija, danas imamo drastična povećanja plata i penzija, što pokazuje da je Srbija na odličnom putu", kazao je premijer Srbije na konferenciji za novinare.

Vučić je najavio da će Vlada Srbije, u skladu sa mogućnostima, ulagati i u ostala područja u BiH, ocenjujući da ulaganje u Srebrenici doprinosi razvoju ne samo te opštine, već i susednih opština, poput Bratunca i Vlasenice, posebno nakon otvaranja mosta između Bratunca i Ljubovije.

Govoreći o rešavanju problema potopljenog zemljišta izazvanog radom Hidroelektrane "Bajina Bašta", Vučić je rekao da će Srbija ispuniti svoje obaveze i da neće ostati dužna.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво