Читај ми!

Hrvatske desničarske stranke formirale koaliciju "Spremni"

Predsednici hrvatskih desničarskih i konzervativnih stranaka Hrvatske stranke prava (HSP), Hrvatske konzervativne stranke (HKS) i Obiteljske stranke Daniel Srb, Ruža Tomašić i Mate Knezović potpisali su sporazum po kojem će te stranke na predstojeće parlamentarne izbore izaći u koaliciji pod nazivom "Spremni".

Daniel Srb je za agenciju Hina nakon potpisivanja sporazuma izjavio da je cilj koalicije zaštita hrvatskih nacionalnih interesa i da ona biračima garantuje zaštitu od rasprodaje nacionalnog bogatstva, preneo je Tanjug.

"Mi ćemo i kao stranka i kao savez podržavati one političke programe u kojima neće biti velikosrpske ideologije i Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), u kojima neće biti popuštanja njihovim strateškim interesima u Hrvatskoj", istakao je predsednik HSP-a.

On je potvrdio da to znači da vlada u kojoj bi učestvovao SDSS ne bi mogla da računa na podršku koalicije "Spremni".

Ruža Tomašić je naglasila da koalicija "Spremni" biračima "ne nudi samo promene, kao druge stranke, nego stvarne promene za dobrobit Hrvatske".

Tomašić ističe da je postizborna saradnja moguća samo sa onima koji dele program koalicije i takođe odbacuje bilo kakvu mogućnost podrške vladi u kojoj bi učestvovao SDSS.

"Posle izbora ćemo da vidimo šta će se dogoditi. Ako bude samo podela plena među ljudima koji su godinama u politici, u kojoj su obezbedili sebe i svoje potomke, onda mi tu nemamo šta da tražimo. Sa SDSS-om nećemo. Išla bih sa nekom srpskom strankom da su joj članovi hrvatski branitelji, oni koji su se borili za Hrvatsku, a ne vidim sebe sa ljudima koji su išli protiv Hrvatske", poručila je Tomašić.

Iako priznaje da ime koalicije asocira na ustaški pozdrav "Za dom, spremni", Tomašić ističe da koalicija "nema veze sa tim".

Knezović je istakao da stranke koalicije "Spremni" dele isti pogled na svet.

"Po tome se razlikujemo od drugih stranaka koje izlaze na izbore. To uključuje i borbu protiv nametanja rodne ideologije koja razara hrvatsko društvo i hrvatsku porodicu", rekao je Knezović.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво