Sarajevo, inspektori "češljaju" hotele zbog Sirijaca

Inspektori Službe za poslove sa strancima BiH u sarajevskim hotelima, hostelima i sličnim objektima vrše detaljne provere hotelskih vaučera, na osnovu kojih se izdaju kratkoročne vize za BiH, a koje su proteklih meseci za ulazak u tu zemlju koristili državljani Sirije i ostalih zemalja Bliskog istoka.

Banjalučke Nezavnisne novine objavile su da će, ako se ispostavi da u nekom od tih objekata borave osobe iz Sirije, uslediti procedura utvrđivanja da li one legalno borave u BiH, prenosi Beta.

Ako te osobe nemaju regulisan status boravka, prema njima će biti pokrenuta procedura kao prema ilegalnim imigrantima.

Zamenik direktora Službe za poslove sa strancima BiH Izet Nizam rekao je da će osobe za koje se utvrdi da ilegalno borave u BiH biti u Imigracionom centru do utvrđivanja identiteta, a potom sledi vraćanje u zemlju iz koje su došle ili u državu iz koje su prešla u BiH.

On je naveo da verovatno postoji određeni broj ljudi koji ilegalno borave u BiH.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара