Читај ми!

Karamarko: Sa Srbijom moramo da imamo dobre odnose

Lider Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko rekao je za riječki "Novi list" da je Srbija država sa kojom Hrvatska mora imati dobre odnose iz čitavog niza razloga, ali da je "aktuelna vlast svojim ponašanjem zemlju gurnula u mišju rupu u Evropi".

Tomislav Karamarko ističe da je Srbija država sa kojom moraju da imaju dobre odnose zbog čitavog niza razloga i da treba da se izađe iz krize odnosa što je kulminiralo pokušajem stvaranja Velike Srbije, prenosi Tanjug.

"Srbija, u onom momentu kad anulira tu ideju, kao realnu mogućnost, postaje dobar sused. Mi ćemo nastojati da to i bude tako. Postoji čitav niz ekonomskih razloga za to", rekao je Karamarko. 

Karamarko je istakao i da aktuelna vlast nije dovela u pitanje samo odnose sa Srbijom već i sa drugim državama u okruženju.

"Hrvatska je postala zatvorena, postala je mišja rupa u Evropi, postala je pokvareni zub Evrope. Sa svima smo posvađani. Ko je od velikih državnika došao u Hrvatsku i ozbiljno razgovarao s Milanovićem? I šta mi imamo od njihovih izleta u Australiju, od njihovog Kuvajta, šta imamo od odlaska u Silicijumsku dolinu? Ništa", rekao je Karamarko.

Napominjući da nije problem samo odnos sa Srbijom, Karamarko je ukazao i na odnos Hrvatske sa Mađarskom.

Reč je o, kako je rekao, državi s kojom imamo dugačku granicu, s državom sa kojom smo usmereni na saradnju u ekonomiji i trgovini.

"Pogledajte odnos sa Slovenijom. Dobro, podržali smo vladu u onom čvrstom stavu da se odbranimo oko arbitraže, i uvek će u takvim situacijama postojati konsenzus. Nadam se da će tako biti i kada mi preuzmemo odgovornost za upravljanje zemljom", rekao je Karamarko.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво