Ostojić: Zatvaranje mađarsko-hrvatske granice zavisi od Nemačke

Uprkos najavama o zatvaranju mađarsko-hrvatske granice koridor kroz tu zemlju u potpunosti funkcioniše, potvrdio je u Opatovcu ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić i dodao da pitanje da li će tako i ostati zavisi, pre svega, od Nemačke i njenih mogućnosti da dalje prima izbeglice.

Ranko Ostojić je najavio da će sutra u Zagrebu boraviti poverenik Evropske unije za migracije Dimitris Avramopulos, sa kojim će razgovarati o brojnim temama, između ostalog i o planovima EU o načinima rešavanja izbegličke krize, prenosi Tanjug.

"Napokon dolazimo do onoga o čemu govorimo od prvog dana, da problem mora biti rešen na izvoru i da, očito, dolazimo do rešenja koje je davno trebalo biti napravljeno, a to su prihvatni centri u Turskoj", izjavio je ministar Ostojić.

Izgradnja prihvatnih centara u Turskoj, uz čvrstu kontrolu tursko-grčke granice, predstavljala bi, prema njegovom mišljenju, sveobuhvatno rešenje izbegličke krize.

Ostojić je ocenio da u ovom trenutku, osim Opatovca, Hrvatska nema nijednu drugu "situaciju" koja bi se mogla povezati sa izbegličkom krizom.

Na pitanje novinara o načinima bezbednosne provere migranata i izbeglica koje ulaze u Hrvatsku, ministar je odgovorio da se na samom ulazu u državu rade određene provere, kao i u samom prihvatnom centru u Opatovcu.

"Da je neko potencijalni terorista moguća je situacija, ali da bi on imao nešto sa sobom ili da će u kamp nešto uneti, to je situacija koja je pod kontrolama", naglasio je Ostojić.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova od početka izbegličke krize, 16. septembra, na teritoriju Hrvatske ušlo je 114.237 migranata. I dalje se iz Srbije u Hrvatsku očekuje priliv osoba izbeglih sa Bliskog istoka.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи