Читај ми!

Milanović: Srbija nije treći svet, ali ne radi ništa

Hrvatski premijer Zoran Milanović danas je ponovo, povodom izbegličke krize, optužio Srbiju da ne radi "apsolutno ništa" i da "ne funkcioniše kao država", dodajući da je za njega jedina bitna adresa Zapad.

"Ja bih hteo da naši istočni susedi funkcionišu kao država, što oni mogu, ali ne žele. Srbija nije država od jutros, možda imaju manje resurse i negde slabije funkcionišu od Hrvatske, ali Srbija nije treći svet, a ne rade apsolutno ništa", ističe Milanović, piše Večernji list.

Milanović je na skupu aktivista i simpatizera SDP-a, u Sisku, dodao da granica prema Srbiji, za sada, ostaje otvorena, prenosi Tanjug

Hrvatski premijer je, takođe, rekao da ga "sitni lobiji i razni interesi nekih komora i stranačke veze tih komora" neće sputati da donese odluku "koja je u interesu Hrvatske i njenih građana".

"To je broj jedan, da ljudi danas mogu da idu u crkvu, a ako ne idu u crkvu da mogu da idu na kafu ili se sigurno osećaju kod kuće. Sve drugo je sporedno, hoće li se neki kamion sa igračkama ili čokoladom u Srbiji iskrcati danas ili idućeg meseca nije prioritet. Važno je i to, ali nije prioritet. A oni koji šuruju s Budimpeštom i Beogradom neka slobodno to nastave", dodaje Milanović.

Kaže da je "u stalnom kontaktu sa austrijskim kancelarom, koji je na čelu države koja je na udaru", dok je Hrvatska samo tranzitna država.

"Razmenjujemo informacije i to je za mene bitna adresa – to je Zapad", ističe Milanović.

Pošto je u Hrvatskoj počela predizborna kampanja, Milanović je izbegličku krizu iskoristio i za napad na političke protivnike.

"Za sada možemo ovako, osiguravamo uslove. Tamo gde su Kotromanović i Ostojić, stvari funkcionišu, a tamo gde su generalni sekretar HDZ-a Milijan Brkić Vaso i predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko, ne", kaže Milanović.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво