Читај ми!

Hrvatska predsednica za strogu kontrolu granica, ne i za zatvaranje

Kolinda Grabar Kitarović rekla je u Njujorku da Hrvatska odluke o zatvaranju granica treba da donosi u dogovoru s Evropskom unijom.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je naglasila da se zalaže za strogu kontrolu granica Hrvatske suočene s velikim brojem migranata, ali ne i za potpuno zatvaranje, javlja Hina, prenosi Tanjug.

Komentarišući ponovno otvaranje granice sa Srbijom, Grabar Kitarović je rekla da Hrvatska mora "pokazati solidarnost i nikako ne sme doći do sukoba sa susedima".

"Ono što sve vreme tražim je stroga kontrola granice, dakle, ne potpuno zatvaranje. Treba službene prelaze držati otvorenim, a zatvoriti kukuruze, polja i šume kroz koje migranti prolaze ilegalno", rekla je Grabar-Kitarović, koja u Njujorku učestvuje na globalnom samitu o održivom razvoju.

"Sve što radimo mora biti u dogovoru s EU, u skladu sa onim što je dogovoreno da se zaštite spoljne granice, prvenstveno između Turske i Grčke, ali ja bih isto tako istrajala i na pomoći Hrvatskoj, da se kontroliše granica između Srbije i Hrvatske", rekla je hrvatska predsednica.

Vlada Hrvatske je u petak popodne otvorila granicu za sav saobraćaj sa Srbijom. Srbija je uzvratila ukidanjem protivmera i time je okončana kriza u odnosima dve zemelje, podeća Hina.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво