Batrovci, čekajući rešenje

Vozila sa srpskim tablicama i dalje ne mogu preko granice u Hrvatsku. Kao kontramera na snazi je zabrana ulaska hrvatske robe u Srbiju. Kolone teretnih vozila na granici BiH i Srbije.

Stavovi u vezi sa sporom na srpsko-hrvatskoj granici nisu promenjeni, pa i dalje u Srbiju ne može da uđe roba proizvedena u Hrvatskoj, a u Hrvatsku se sa srpskim pasošem može ući jedino pešice.

Putnicima iz Srbije je dozvoljen prelazak peške ili u vozilima stranih registracija.  

Teretni saobraćaj za Hrvatsku i dalje je u prekidu, a na ulasku u Srbiju propuštaju se sva teretna vozila osim hrvatskih i onih koja prevoze robu iz Hrvatske. 

Kolona teretnih vozila na graničnom prelazu sa srpske strane na Batrovcima duga je 16, 17  kilometara, javlja izveštač RTS-a.

Dodatni problem vozačima kamiona stvorila je kiša koja ih je primorala da uđu u kabine, tako da, osim što su zaglavljeni nekoliko dana, oni su i zatvoreni u malom prostoru.

"Po 12 sati čekam u koloni i niko ništa ne kaže. Prvi put stojim na putu, ali ne znam informacije i to je najteže", kažu prevoznici. 

Vlada Srbije uputila je juče cisterne sa vodom za piće i hranu na granični prelaz Batrovci.

Granični prelaz Šid otvoren je od jutros u 6.15 i na njemu važi isti režim saobraćaja za putnička vozila i autobuse, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Na tom graničnom prelazu saobraćaj je bio zatvoren od sinoć u 22.10.

S druge strane, stvorila se gužva na graničnim prelazima sa BiH.

Prevoznici iz Srbije, zbog zabrane prelaska granice između Hrvatske i Srbije, prinuđeni su da putnike prevoze preko graničnih prelaza između BiH i Srbije, što dodatno usložnjava situaciju, produžava vreme putovanja i remeti planirane rasporede redovnog održavanja linijskog prevoza putnika.

Na prelazu Mali Zvornik–Karakaj između BiH i Srbije u toku noći je formirana duga kolona teretnih vozila na srpskoj strani, jer je carinski terminal na tom graničnom prelazu manjeg kapaciteta i ne radi tokom noći.

Na prelazima u BiH za putnička vozila jutros nije bilo dužih zadržavanja pri prelasku granice, dok je pojačan saobraćaj teretnih vozila na prelazima Rača i Pavlovića most u oba smera, a na prelaz se čeka više sati, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се