Читај ми!

"Milanović se ponaša kao Pobesneli Maks"

Hrvatska i Srbija zaoštrile su odnose blokiranjem granica i zabranom uvoza. Predstavnici u Hrvatskom demokratskom savezu Slavonije i Baranje, komentarišući najnovije poteze Beograda i Zagreba, najoštrije su osudili ponašanje premijera Zorana Milanovića ocenjujući da se ponaša kao Pobesneli Maks.

Boro Grubišić iz Hrvatkog demokratskog saveza Slavonije i Baranje rekao je da se hrvatske vlasti, zaustavljajući svojim odlukama i civilni promet i civilni život, ponašaju prema Srbiji i prema Mađarskoj i još nekim državama kao Pobesneli Maks, upravo zahvaljujući ponašanju premijera Milanovića, prenose hrvatski mediji.

Nezavisni poslanik Branko Vukšić izjavio je kako je malo onih kojima je stalo do izbeglica i dodao kako će se Hrvatska posvađati sa čitavom Evropom samo da bi neko dobio izbore.

"Ako je Srbija zatvorila tržište za hrvatske proizvode to nešto znači, to nešto znači za hrvatsku proizvodnju, to nešto znači za hrvatske interese. Ako smo mi, kažu, neki od ljudi koji su bili na granici, osećamo se poniženo, osećamo se bedno kao da nam na vrata kuca 1991. godina. Posvađaćemo se sa čitavom Evropom zbog toga što neko želi dobiti izbore. To nije dobro", smatra Vukšić.

Napominje da nema smirujućih rečenica, nema tu ljubavi i empatije, jer, kako dodaje, sada se vežba strogoća i želi se iskazati državnost.

Damir Kajin iz HDSSB podsetio je na nedavni slučaj sa uvozom mleka iz BiH i naglasio kako je "Hrvatska prelaka na okidaču".

"Izvoz hrvatskih roba u Srbiju je 3,8 milijardi kuna. Uvoz je 2,7 milijardi kuna iz Srbije. S time da je Hrvatska u srpske firme uložila oko pet milijardi kuna, tako da i te firme u velikoj meri gotovo milijardu kuna robe izvoze u Hrvatsku. Znači, šteta je dvostruka. Mi ćemo verovatno zbog toga početi da gubimo tržište u Srbiji i štetimo onda i našoj poziciji i u Makedoniji", naglasio je Kajin.

Kajin napominje da blokada granice nije rešenje, ali kako dodaje, jasno je da Srbi, šaljući migrante, žele da napakoste Hrvatskoj.

"Mislim, isto tako, da 90 odsto građana Hrvatske misli da blokada nije rešenje. Jasno je da se ne treba igrati ljudima, migrantima, izbeglicama, ali jasno je kao dan da ih Srbi, to vidimo, ciljano usmeravaju isključivo samo na našu teritoriju kako bi nama napakostili', zaključio je Kajin.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво