Читај ми!

Milanović: Kontramere Srbije su smešne

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je rano jutros u Briselu da su kontramere koje je Srbija uvela Hrvatskoj smešne i najavio eskalaciju spora.

"Žao mi je zbog ovoga, ali ove mere su smešne", rekao je Milanović novinarima nakon maratonskog samita lidera EU u Briselu i dodao da je Zagreb već spremio odgovor, koji će sutra obrazložiti ministar policije Ranko Ostojić, prenosi Tanjug.

Izveštač Tanjuga sa prelaza Batrovci javlja da je Hrvatska, nakon što je Srbija uvela zabranu za uvoz hrvatske robe, prestala da propušta građane sa srpskim pasošima na svoju teritoriju.

"Mi ćemo imati malu štetu, a oni veliku", rekao je Milanović novinarima i dodao da neće biti rata i nasilja, ali da je ponašanje Srbije nenormalno.

"Ja sam veliki prijatelj Srba u Hrvatskoj, ali Srbijanci su nešto drugo", rekao je Milanović.

Hrvatski premijer optužio je predsednika Vlade Srbije da u dosluhu sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom usmerava sve migrante prema Hrvatskoj.

"Samo sam tražio od Vučića da usmere deo migranata na Horgoš, a on nije učinio ništa. Očigledno ima dogovor sa Budimpeštom", izjavio je Milanović, ponavljajući ranije iznetu optužbu da srpske vlasti organizovano upućuju migrante ka Hrvatskoj.

Milanović je rekao da je dužan da štiti hrvatski ustav i da stoga ne može da dozvoli da svi migranti koji prođu kroz Srbiju završe u Hrvatskoj.

Izjavio je i da se o Vučićevom jučerašnjem pismu najvišim funkcionerima EU, u kome je srpski premijer tražio da se spreči brutalno kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju zatvaranjem hrvatske granice za kamionski sobraćaj, na samitu uopšte nije bilo reči.

"To Vučićevo pismo niko video nije", rekao je Milanović napuštajući samit u Briselu.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво