Читај ми!

Hrvatska delimično otvorila prelaz za kamione iz Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio da je Hrvatska otvorila prelaz Bajakovo samo za kamione koji prevoze kvarljivu robu. Prelaz je, kako je dodao, samo u jednom trenutku bio potpuno otvoren, a potom je hrvatska granična policija dobila nalog vlade u Zagrebu.

Vozače kamiona koji prevoze kvarljivu robu i stoje u koloni dugoj oko 13 kilometara, sada blokiraju njihove kolege koje traže da se puste svi, bez obzira šta prevoze.

Vučić je ocenio da je pomak napravljen, ali da su vitalni ekonomskih interesi Srbije i dalje značajno ugroženi, prenosi Tanjug.

"Nemamo dogovor, da ga imamo prelaz bi bio otvoren", rekao je Vučić precizirajući da je hrvatska granična policija dobila od hrvatske vlade nalog da propušta samo kamione sa kvarljivom robom.

Vučić je nakon sednice vlade i Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti rekao da je trenutno stanje takvo da je prelaz iz Srbije prema Hrvatskoj potpuno otvoren, a da za srpske, turske, bugarske i rumunske kamione nije, izuzev kada je reč o kvarljivoj robi.

Prelaz je, kako je dodao, samo u jednom trenutku bio potpuno otvoren, a potom je hrvatska granična policija dobila nalog vlade u Zagrebu.

"Situacija nije rešena na način koji smo očekivali. Napravljan je pomak, ali to je i dalje značajno ugrožavanje vitalnih ekonomskih interesa Srbije", zaključio je premijer.

Granični prelaz Bajakovo zatvoren je za teretni saobraćaj od nedelje uveče.

Zbog velikog priliva izbeglica, Hrvatska je prethodno za sav saobraćaj zatvorila sedam graničnih prelaza sa Srbijom, a jedino je bio otvoren prelaz Bajakovo.

Promet putnika se sve vreme normalno odvijao, uz uobičajna zadržavanja od 15-ak minuta.

U međuvremenu, normalizovan je saobraćaj za teretna motorna vozila na graničnim prelazima iz BiH prema Hrvatskoj, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Granična policija BiH je ranije danas saopštila je da je obustavljen saobraćaj za teretna vozila na svim graničnim prelazima između BiH i Hrvatske zbog pada sistema elektronskog očitavanja carinskih dokumenata na teritoriju Hrvatske.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво