Mađarska policija odustala od istrage protiv tri novinara

Mađarska policija obustavila je istragu protiv australijskog, slovačkog i poljskog novinara, osumnjičenih za ilegalni ulazak u Mađarsku tokom nedavnih sukoba na srpsko-mađarskoj granici u mestu Reske, izjavio je portparol lokalne policije Sabolč Senti.

Novinari su tvrdili da su na mađarsku teritoriju ušli nošeni gužvom kad su izbeglice probile ogradu i ušle u Mađarsku, preneo je Tanjug.

"Policija nije mogla da dokaže suprotno pa je istraga protiv novinara okončana", rekao je portparol.

Mađarska policija je juče odbacila medijske navode da su novinari uhapšeni, ali je dodala da su tri osobe, državljani Australije, Slovačke i Poljske, procesuirane zbog osnovane sumnje da su ilegalno prešle granicu, nakon čega su puštene da se brane sa slobode.

U saopštenju se tvrdilo da je policija postupila u skladu s propisima i u više navrata služebno opominjala novinare da ne ometaju policijsku akciju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 18. sep 2015, 23:12) - anonymous [neregistrovani]

svasta

Novinari Slovacke i Poljske su drzavljani Evropske Unije i njima ni madjarska Policija ne moze ograniciti kretanje unutar Madjarske tj unutar EU ! Kakav apsurd, suditi drzavljanu EU zbog nazovi ilegalnog ulaska u EU, sacuvaj Boze !!! Mogao se eventualno procesuirati novinar iz Australije, ali ne i iz Slovacke i Poljske !!!