Читај ми!

Gotovina: Hrvatska ne treba da zatvara granice

Penzionisani general i bivši haški optuženik koji je kasnije oslobođen optužbe Ante Gotovina smatra da Hrvatska ne bi trebalo da zatvara granice zbog izbegličkog talasa.

Ante Gotovina je rekao da ne zna i da mu nije bitan broj izbeglica koji je stigao u Hrvatsku, ali da granice ne smeju biti zatvorene, prenosi Tanjug.

Gotovina je, kako navode hrvatski mediji, prisustvovao sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je sazvala hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, i onima koji zagovaraju mađarski model rešavanja izbegličke krize poručio da se granica ne može zatvoriti.

"Kako zatvoriti? Treba pristupiti problemu organizovano i to se radi. Treba biti korak ispred, makar pokušati, a to se radi", rekao je Gotovina, pohvalivši praktično poteze vlade u rešavanju izbegličke krize.

U međuvremenu, Grabar Kitarović je odlučila da za poverenika migrantske krize imenuje Andriju Hebranga.

Hebrang će, kako je saopšteno iz kabineta predsednice, oformiti radnu grupu u kojoj će biti ljudi koji imaju iskustvo s kriznim situacijama iz devedesetih, prenela je Hina.

Agencija nezvanično saznaje da su u radnoj grupi Ivica Kostović, Jure Radić i Mate Granić.

Kako je Hini rečeno iz kabineta predsednice, "vidljivo je da na terenu situacija izmiče kontroli", a Kitarovićeva upravo kroz poverenika i njegovu radnu grupu želi da pomogne u njenom rešavanju.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво