Читај ми!

Mađarska podiže ogradu i prema Hrvatskoj

Mađarska je tokom protekle noći počela da podiže ogradu i na granici sa Hrvatskom, kako bi zaustavila priliv izbeglica, a već je angažovala na stotine vojnika i policijaca na granici sa Hrvatskom, rekao je za lokalni radio premijer Viktor Orban.

Mađarski premijer Viktor Orban kaže da je Mađarska pristupila izgradnji novih ograda na granici sa Hrvatskom, jer "ne može da računa na pomoć s juga, dakle ni od Srba, ni od Hrvata", javlja Beta.

Orban je jutros u svom redovnom sedmičnom obraćanju putem državnog radija rekao da smatra da Mađarska ne može da računa ni na pomoć Zapada i da se "neće utišati glasovi koji kritikuju Mađarsku".

"U delu evropskih medija i kod nekih političara preovladava samoubilački liberalizam, a to je liberalizam koji ugrožava naš način života", rekao je Orban, a preneo portal Vojvodina danas (Vajdasag Ma).

Noćas je počela izgradnja privremene tehničke granične prepreke na mađarsko-hrvatskoj granici u dužini od 41 kilometra, gde je 600 vojnika već na licu mesta, a tokom dana će stići dodatnih 500 i tokom vikenda još 700.

Orban je rekao da Mađarska može da brani granicu sa Srbijom, ali da "nije zanemariv broj useljenika koji planiraju da iz Hrvatske krenu preko Mađarske".

"Pokušavamo to da sprečimo", dodao je Orban i rekao da se nada da će Slovenija ozbiljno shvatiti odbranu šengenskih granica.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 24. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи