Mađarska policija tvrdi da nije tukla i hapsila novinare

Mađarska policija negira da je tukla i hapsila novinare na graničnom prelazu Horgoš 2 u sredu, u trenutku kada je grupa migranata prešla na mađarsku teritoriju a oni, da bi ih rasterali koristili su pendreke, vodene topove i suzavac.

U policijskom saopštenju se tvrdi da je postupano u skladu sa zakonima i situacijom koju predstavljaju kao napad agresivnih ljudi na policiju, koja je bila zadužena za čuvanje državne granice Mađarske, odnosno spoljne granice Evropske unije, prenosi Tanjug.

Mađarska policija odbacuje i tvrdnju da su novinari hapšeni, ali dodaje da su tri osobe, državljani Australije, Slovačke i Poljske, procesuirane zbog osnovane sumnje da su ilegalno prešle granicu, nakon čega su puštene da se brane sa slobode.

U saopštenju se tvrdi da je policija postupila u skladu s propisima i u više navrata služebno opominjala novinare da ne ometaju policijsku akciju.

 

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 18. sep 2015, 09:39) - Drinski [neregistrovani]

Urezano u sećanju!

Pолиција je у више наврата служебно опомињала новинаре да не ометају полицијску акцију. Šta je posle bilo moralo je da se izbriše iz memorije kamera, aparata i telefona, ali ostaje urezano u sećanju!

(četvrtak, 17. sep 2015, 19:38) - anonymous [neregistrovani]

Sta bilo,

ma naravno da nije , "oni su tukli policiju ".