Читај ми!

Protesti izbeglica na tursko-grčkoj granici

Na stotine izbeglica demonstrira blizu zapdne granice Turske sa Grčkom, zahtevajući od vlasti da im dozvole prelazak granice.

Mnogi odbijaju hranu koju im je uručila turska humanitarna organizacija i prete da će početi štrajk glađu dok se njihovi zahtevi ne ispune, prenosi Tanjug.

Migranti, među kojima su mnogi izbeglice iz Sirije, okupljaju se oko granice od početka nedelje, nadajući se da će im biti dozvoljeno da pređu na grčku teritoriju, umesto da rizikuju živote na moru.

Prema procenama, okupilo se oko 1.700 izbeglica, a vlasti su im dale tri dana da napuste to područje, navodi se u saopštenju kancelarije pokrajinskog guvernera, prenosi AP.

Nekoliko ljudi je odlučilo da se kombijem vrati u Istanbul, ali se pojavilo mnogo više onih koji su spremni da ostanu na granici, koliko god je potrebno.

"Mi se ne vraćamo, ili ćemo svi umreti ili ćemo ući u Grčku", kazao je jedan od izbeglica Ahmed el Latif za AP.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво