Mađarska tvrdi da je na Horgošu priveden terorista

Uhapšeno 29 osoba tokom sukoba mađarske policije i izbeglica na granici sa Srbijom, a među njima je i jedan "identifikovani terorista", tvrde zvaničnici u Mađarskoj.

Savetnik za bezbednost mađarskog premijera Đerđ Bakondi je za televiziju M1 rekao da je "policija, takođe, privela jednog čoveka koji je identifikovan kao terorista", ne navodeći više detalja, preneo je Rojters.

Bakondi je dodao da je u sukobima, tokom kojih su izbeglice bacale kamenice i delove betonskih blokova, dok su policajci odgovorili suzavcem i vodenim topovima, povređeno 20 policajaca.

Nakon višesatnih napetosti na graničnom prelazu "Horgoš 2" došlo je do proboja dela izbeglica na mađarsku teritoriju, ali je policija reagovala najintenzivnijim suzavcem do sada, nakon čega su se oni ponovo povukli na teritoriju Srbije.

Tri ekipe Hitne pomoći iz Kanjiže ukazale su pomoć izbeglicama, nakon što je mađarska policija bacila suzavac i upotrebila vodene topove na graničnom prelazu "Horgoš 2".

Više od 300 ljudi je povređeno, a lekari Hitne pomoći kažu da su se izbeglice se uglavnom žalile na posledice suzavca i posekotine.

Kada je mađarska policija upotrebila suzavac izbeglice su bežeći padale i onesvešćivale se.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 17. sep 2015, 09:54) - Воронцов [neregistrovani]

Мађарска је заправо пример става званичне ЕУ према избеглицама

Па да ЕУ жели избеглице она би их одмах чим ступе на територују ЕУ ( на пример Грчка) , одмах организовано превозила на одредишта у развијеном делу ЕУ. ЕУ не жели избеглице али то неће званично и да призна. Избеглице су у великој заблуди. Види се да су то углавном млади људи, можемо претпоставити да је њихово знање о међународним односима као и уопште о животу веома оскудно. Откуд им само идеја да ће они добити посао у земљама "благостања". Па колико Европљана нема посла. Кад би се посао тако добијао па бар пола Балкана већ би се преселило у земље "благостања". Али о послу могу да само сањају и многи Европљани.