Читај ми!

Mađarska tvrdi da je na Horgošu priveden terorista

Uhapšeno 29 osoba tokom sukoba mađarske policije i izbeglica na granici sa Srbijom, a među njima je i jedan "identifikovani terorista", tvrde zvaničnici u Mađarskoj.

Savetnik za bezbednost mađarskog premijera Đerđ Bakondi je za televiziju M1 rekao da je "policija, takođe, privela jednog čoveka koji je identifikovan kao terorista", ne navodeći više detalja, preneo je Rojters.

Bakondi je dodao da je u sukobima, tokom kojih su izbeglice bacale kamenice i delove betonskih blokova, dok su policajci odgovorili suzavcem i vodenim topovima, povređeno 20 policajaca.

Nakon višesatnih napetosti na graničnom prelazu "Horgoš 2" došlo je do proboja dela izbeglica na mađarsku teritoriju, ali je policija reagovala najintenzivnijim suzavcem do sada, nakon čega su se oni ponovo povukli na teritoriju Srbije.

Tri ekipe Hitne pomoći iz Kanjiže ukazale su pomoć izbeglicama, nakon što je mađarska policija bacila suzavac i upotrebila vodene topove na graničnom prelazu "Horgoš 2".

Više od 300 ljudi je povređeno, a lekari Hitne pomoći kažu da su se izbeglice se uglavnom žalile na posledice suzavca i posekotine.

Kada je mađarska policija upotrebila suzavac izbeglice su bežeći padale i onesvešćivale se.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво