Читај ми!

Uhapšeni Sirijci u pokušaju da se domognu Srbije

Bugarske vlasti su uhapsile 39 Sirijaca u blizini grada Pernik na zapadu zemlje koji su bili napušteni na auto-putu dok su pokušavali da iz Bugarske stignu u Srbiju, saopštila je guverner okruga Irena Sokolova.

"Oni nemaju dokumenta", rekla je Irena Sokolova i precizirala da su "to ljudi koji su prošli osnovne razgovore i procedure za davanje statusa izbeglica", javio je Rojters, prenosi Tanjug.

"Oni su sada u policijskoj stanici gde će im se uzeti otisci prstiju kako bi se utvrdio njihov identitet", rekla je Sokolova, preneo je Rojters.

Direktor okružne policije Valentin Bičinski rekao je da se radi o Sirijcima.

Za sada nije jasno gde su obavljeni razgovori ili ko je prevozio ovu grupu koju čini 20 muškaraca, 14 žena i petoro dece, rekao je Bičinski.

Bugarske vlasti su u sredu uhapsile 126 stranaca u glavnom gradu Sofiji zbog ilegalnog ulaska u zemlju a nisu podneli zahteve za azil.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво