Читај ми!

Slovenija se priprema za oko 5.000 izbeglica

U slučaju potrebe Slovenija bi mogla da aktivira kapacitete za oko 5.000 migranata, izjavio je zapovednik Uprave za zaštitu i spasavanje slovenačkog Ministarstva odbrane Srečko Šestan, dodavši da veruje da neće biti tolike potrebe.

Ministarka unutrašnjih poslova Vesna Gjerkeš Žnidar navodi da je Slovenija spremna za eventualni dolazak većeg broja migranata i izbeglica i da održava koordinacione sastanke s više od deset opšina koje raspolažu kapacitetima za smeštaj.

Država bi pokrivala troškova njihovog smeštaja i druge troškove, objasnila je Žnidar, ali je odbila da navede broj izbeglica koji bi Slovenija mogla da prihvati, javila je Hina, prenosi Tanjug.

Uz upozorenje da je Slovenija u šengenskom sistemu, ministarka je rekla da bi se izbeglice i migranti delili na one koji u Sloveniji zatraže azil, za koje bi važio jedan postupak, dok bi oni koji to ne učine bili prihvaćeni, ali bi ušli u proceduru povratka u države odakle su došli u Sloveniju ako s njima postoji takav sporazum, odnosno u zemlje odakle su izbegli ako to bude moguće.

Slovenija je, naglašava, spremna za prihvat migranata ukoliko bi u nju stigao veći talas, a privremeno bi bili smešteni i oni koji bi granicu prešli nezakonito, iako ne bi mogli da zatraže azil.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи