Još jedno hapšenje u Bugarskoj zbog kamiona sa izbeglicama

Bugarske vlasti uhapsile su jednu osobu u vezi sa slučajem više od 70 izbeglica koje su u četvrtak pronađene mrtve u napuštenom kamionu-hladnjači na auto-putu u Austriji, saopštila je kancelarija austrijskog tužioca koja zadužena za taj slučaj.

"Austrija je izdala pet evropskih poternica, od kojih su sada sve realizovane", rekla je Verena Štrnad iz kancelarije tužioca u gradu Ajzenštad u pokrajini Burgenland, gde je pronađen kamion sa 71 mrtvom osobom, navodi Rojters, prenosi Tanjug.

Verena Štrnad je rekla da je u Bugarskoj nedavno uhapšena jedna osoba na osnovu jedne od pet evropskih poternica, ali je odbila da pruži više detalja.

Bugarske vlasti za sada nisu potvrdile hapšenje, ali je državni TV kanal BNT izvestio, pozivajući se na istražne izvore, da je jedna osoba uhapšena danas u Bugarskoj.

Mađarske vlasti su saopštile da su uhapsile pet osoba u vezi sa tim slučajem, a Štrnad je precizirala da je u Mađarskoj realizovano samo četiri od pet evropskih poternica.

a autoputu koji vodi od austrijske granice sa Mađarskom ka Beču u četvrtak je pronađen kamion sa mrtvim izbeglicama, među kojima je bila i jedna beba i još troje dece, podseća britanska agencija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво