Читај ми!

Od početka godine 110.000 zahteva za azil u Mađarskoj

Šefica mađarske imigracione kancelarije Zuzana Veg kaže da su u 2015. godini, primili 110.000 zahteva za azil, što je povećanje koje je navelo vladu da počne sa izgradnjom ograde na granici sa Srbijom.

Zuzana Veg kaže da se registrovani tražioci azila upućuju u jedan od mađarskih centara za izbeglice, da sačekaju odluku o svojim zahevima, ali većina njih napusti zemlju i uputi se ka drugim odredištima, pre nego što se donese rešenje o njihovim slučajevima, prenosi Tanjug.

Šefica mađarske imigracione kancelarije je za mađarski državni radio rekla da je do sada utočište pronašlo 4.500 izbeglica i da su centri duplirali svoje normalne kapacitete.

Portparol Agencije UN za izbeglice u centralnoj Evropi Barbar Baloh kaže da je broj porodica sa malom decom među izbegličkim grupama, u porastu.

Ograda na granici sa Srbijom, u dužini od 175 kilometara, čija je izgradnja počela prošle nedelje, tebalo bi da da bude završena do 31. avgusta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара