Читај ми!

Frljić: Afirmacija mira, a ne kontra-Oluja

Reditelj Oliver Frljić saopštio je da je list "Slobodna Dalmacija" pokrenuo medijski linč i da je netačan naslov iz tog lista da on u Rijeci organizuje skup kontra-Oluja.

Oliver Frljić je uputio predsedniku Hrvatskog novinarskog društva Saši Lekoviću otvoreno pismo, moleći ga da se javno izjasni o, kako kaže, eklatantnom primeru kršenja novinarske etike, javio je Radio Rijeka, prenosi Tanjug.

Frljić je u pismu naveo da je splitski list pokrenuo medijski linč protiv organizatora i učesnika skupa koji je najavljen za 5. avgust.

"Petog avgusta će u riječkom HNK pet žena različitih nacionalnosti ispričati svoje ratne priče. Reč je o pokušaju da se o ratu govori ne iz pozicije nacionalne pripadnosti, već iz pozicije žene. Ceo skup je zamiššljen kao afirmacija kulture mira. Kroz njega bi trebalo dati prostor onim iskustvima koja inače nisu prisutna u javnom prostoru", ističe reditelj.

Većina portala je prenela samo naslov Slobodne Dalmacije – "U Rijeci spremaju kontra-Oluju", gradeći na njemu dalje interpretacije i proizvodeći pritom masovnu histeriju, piše Frljić.

Istakao je da je, iako je dobila sve informacije, a novinar Davor Krile tačno ih interpretirao u napisanom tekstu, Slobodna Dalmacija odlučila da navedeni tekst opremi na način da se protiv organizatora i učesnika skupa pokrene medijski linč.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво