Читај ми!

Crna Gora najprivlačnija destinacija za ruske turiste

Turistički centri Crne Gore, prvi su na listi želja ruskih turista, a za njom slede Francuska i Kipar.

Na sajtu kayak.ru najpopularniji sredozemni grad je Tivat, dok je za njim Nica, a potom Larnaka, saopštila je kompanija "Kajak", prenosi Beta.

Crna Gora je postala jedinstveno turističko odredište među evropskim zemljama gde ovog leta nije opao broj turista iz Rusije, već je porastao za 20 odsto, navode ruski mediji, pozivajući se na predstavnike "TUI Raša".

RIA novosti navode, pozivajući se na visokog menadžera u toj kompaniji Veroniku Fatinu da su se prognoze o porastu poseta Crnoj Gori potvrdile i da je udeo Crne Gore u ukupnoj prodaji porastao za tri do pet odsto.

"Kao prvo, to je jedina sredozemna evropska zemlja za koju Rusima nisu potrebne vize. Kao drugo, ne postoji jezička barijera, destinacija je orijentisanna na rusko tržište", istakla je Fatina.

Glavni razlog uspeha je, ipak, po njenom mišljenju to što su lokalni hotelijeri veoma zainteresovani za dolazak gostiju iz Rusije.

Ksenija Marozova iz TUI Raša rekla je Interfaksu da se uspeh Crne Gore objašnjava i niskim cenama u odnosu na ostale sredozemne zemlje.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи