Читај ми!

Klinton: Dobro što je Vučić došao, ali trebalo je da dođe kasnije

Bil Klinton kaže da je uprkos incidentu ljudima bilo drago što je Aleksandar Vučić bio na komemoraciji u Potočarima. Smatra da do napada na premijera Srbije ne bi došlo da je on došao nakon što je počela molitva.

Bivši američki predsednik Bil Klinton rekao je povodom napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima da žali zbog tog incidenta, ali da smatra da se to ne bi dogodilo da je Vučić došao malo kasnije, nakon što je počela molitva ili da je samo išao na komemoraciju.

"Mislim da je ljudima ipak bilo drago da je bio na komemoraciji, ali da ništa od onoga što je tamo bilo rečeno ova gomila ljudi nije čula i onda su ostali u šoku kad su ga videli", rekao je Klinton za hrvatsku televiziju RTL, prenosi Tanjug.

Klinton je dodao kako ipak misli da je gradonačelnik Srebrenice Ćamil Duraković napravio dobar potez kad je pozvao Vučića da prisustvuje obeležavanju 20. godišnjice zločina u Srebrenici.

"Čuli ste šta je Duraković rekao kako je ostao živ pre 20 godine, a vršnjaci koje je znao su pobijeni, kao i članovi njegove porodice. Ipak, preuzeo je na sebe rizik pozivanja, a premijer Vučić na sebe rizik dolaska. I to je neki početak, i to jako važan", naveo je Klinton, koji je obeležavanju u Srebrenici prisustvovao kao lični izaslanik aktuelnog predsednika SAD Baraka Obame.

Klinton je na kraju poručio da mu je drago da su uspeli da očuvaju mir, demokratiju i sećanje na srebreničku tragediju.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво