Pahor: Prošlost ne možemo promeniti, ali možemo budućnost

Prošlost ne možemo promenitii, ali možemo promeniti budućnost, poručio je predsednik Slovenije Borut Pahor na komemorativnoj sednici Skupštine Srebrenica, posvećenoj svim srebreničkim ratnim žrtvama.

Pahor je naglasio da je došao u Srebrenicu kao prijatelj svih naroda u Bosni i Hercegovini i sa jednim, kako je reako, slovenačkim iskustvom da su nakon svih pokšaja političara, domaćih i međunarodnih, na kraju građani oni koji grade budućnost, prenosi Tanjug.

"Jer najteža stvar koja čeka tu generaciju, koja ne sme zaboraviti sve zločine, jeste da oprosti, da pruža ruku drugome, ne da zaboravi i saradnjom pravi budućnost u kojoj će naša deca biti spasena od opasnosti kakve su se desile pre 20 godina", poručio je slovenački predsednik.

Komemorativna sednica održana je u organizaciji predsednika srebreničke skupštinene Miloša Milovanovića i načelnika opštine Ćamila Durakovića, prenela je Fena.

Milovanović je pozvao sve građane Srebrenice da 11. i 12. juli obeleže na civilizovan i dostojanstven način, dok je Duraković ocenio da je konsenzus da svi odbornici odaju poštu svim žrtvama, ma kako težak bio, za Srebrenicu dovoljan za neke buduće procese.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво