Читај ми!

Grčki novi predlog pred poveriocima

Grčka vlada je večeras predala međunarodnim poveriocima novi paket mera s ciljem da se postigne sporazum koji bi je spasao od bankrota i izlaska iz evrozone, javlja "Rojters".

Predsednik Evrogrupe Jerun Dajselblum je na svom Tviter nalogu napisao da je primio novi predlog grčke vlade, javlja Rojters.

Ranije danas, jedan od poslanika iz redova grčke vladajuće partije Siriza novinaru Gardijana je rekao da je poslanicima saopšteno da "budu u pripravnosti" da bi u što kraćem roku glasali o reformskom paketu, javlja Tanjug.

"Rečeno nam je da svi budemo ovde. Možda ćemo glasati o paketu već sutra ujutru", rekao je poslanik.

Gardijan piše da novi grčki predlog uključuje strože reforme od bilo kojih koje su od Atine zahtevane tokom petogodišnje ekonomske krize.

Grčki ministar odbrane Panos Kamenos je, posle sastanka vlade u Atini, rekao da će Grčka uskoro predati predlog "reforme za keš" poveriocima.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk naložio je grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu da ima rok do ponoći da dostavi predlog.

"Ako predlog ne stigne do petka ujutru, biće to kraj pregovora i suočićemo se sa najcrnjim rešenjem", kazao je Tusk u utorak.

Ako evropski partneri budu zadovoljni Ciprasovim predlogom, on bi trebalo da bude prihvaćen na vanrednom samitu lidera EU u nedelju, a ako ne budu zadovoljni, zvaničnoj Atini preti izlazak iz evrozone, navodi Rojters.

Grčki dnevnik Katimerini je danas javio da vlada u Atini planira primenu paketa reformi "teškog" 12 milijardi evra u naredne dve godine, što je više u odnosu na ranije predviđen iznos potrebnih sredstava za neutralisanje posledica povratka u recesiju posle višemesečnih teških pregovora sa poveriocima.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво