Читај ми!

Ivanić: Predlog rezolucije vrhunac krize

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić kaže za RTS da se u Savetu Bezbednosti BiH vode ozbiljni pregovori u kojima još niko ne zna šta je krajnji rezultat. Predlog rezolucije o Srebrenici je doneo probleme i tenzije, navodi Ivanić.

"Ovo je sada vrhunac jedne krize koja nije samo kriza u BiH nego kriza povodom BiH i vidljivo je da, šta god da se desi, ta rezolucija će imati katastrofalne posledice, jer ona je potpuno poremetila mirni, korektni period kojim se u BiH jedno vreme išlo", naveo je Ivanić.

Kako je ocenio, taj predlog rezolucije je doneo probleme narodu. Ivanić ukazuje na tenzije i stepen straha za koji ističe da nije bio tako visok kao sada.

"Ovo se pretvorilo u jedno puko političko nadigravanje u kome svaka strana želi da izađe kao pobednička a to će u uslovima BiH biti zaista izuzetno teško", objasnio je Ivanić.

Podsetio je da je on pre četiri meseca, na prvo saznanje da se rezolucija sprema, razgovarao sa ambasadorima i upozoravao ih da će se napraviti ambijent koji nikako neće biti dobar.

"Nažalost, niko nikog ovde nije hteo da sluša i danas živimo posledice tog negativnog pristupa povodom BiH", rekao je Ivanić.

Kada je reč o predstojećoj poseti Angele Merkel, Ivanić je poručio da je važno da Nemačka nastavi da bude prisutna u BiH jer je to korisno za građane.

"Ja se nadam da će ta poruka doći jer ako mi ne iskoristimo poziciju koju imamo od Nemačke, ja zaista ne znam ko će se baviti Bosnom i Hercegovinom, bojim se da je to onda jedna duga kriza i ne vidim ko bi nov mogao izaći sa bilo kakvom pozitivnom inicijativom", rekao je Ivanić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи