Читај ми!

Eksplozija u fabrici oružja u Mojkovcu

Jedna osoba je poginula a sedam povređeno u eksploziji u fabrici oružja "Tara" u Mojkovcu, saopšteno je iz Uprave policije.

U eksploziji koja se dogodila jutros u 7.15 minuta u fabrici "Tara", jedna osoba je podlegla povredama, a sedam je povređeno", saopšteno je kratko iz policije.

Istraga o uzrocima nesreće je u toku, a povređeni su prebačeni u bolnicu u Bijelom Polju i nalaze se van životne opasnosti. 

"Ima sedam povređenih pacijenata, povrede su od eksplozivnih naprava, ali su povređeni u dobrom opštem stanju i svi su smešteni radi dalje opservacije i dijaganostike na naše hirurško odeljenje", kaže doktor Milivoje Stijović.  

Povređeni koji su smešteni u bolnicu u Bijelom Polju ističu da se trenutno dobro osećaju.  

Kako prenose crnogorski mediji, ovo nije prva eksplozija u mojkovačkoj fabrici oružja.

U eksploziji koja se dogodila u februaru, 2014. godine, povređena jedna osoba. Nova eksplozija se desila i 24. oktobra, kada je teže povrede zadobilo šest zaposlenih, pišu podgoričke Vijesti. 

U mojkovačkoj fabrici oružja proizvode pištolje, puške, piropatrone svih tipova, IC mamce, raketne motore, sredstva specijalne namene koja koriste policijske i vojne snage.

Mojkovačka fabrika proizvodi i pirotehničke punjače za signalne rakete, raketne punjače za katapult sedišta za avione "mig 21", "mig 23", "SU 25", "SU 27", "mig 29", "L 39".
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво