Podravka: Nije bilo salmonele u povučenoj Vegeti

U serijama Vegete, koje su bile u postupku povlačenja sa tržišta Austrije, Nemačke i Slovačke nije ustanovljeno prisustvo salmonele, saopšteno je iz "Podravke".

Nakon što su akreditovane hrvatske laboratorije "Euroinspekt", "Kroatiakontrola" i Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" utvrdile odsustvo bakterije salmonela u Vegeti, "Podravka" je primila i dodatne rezultate analiza koje su uradile ovlašćene EU laboratorije "Eurofins", "Lebenzmitelanalitik Osterajh", nemačka laboratorija "Doktor Bem" i Hrvatski veterinarski institut Zagreb, koji je nacionalna referentna laboratorija za određivanje salmonele, pišu hrvatski mediji.

"Sve navedene ovlašćene laboratorije su utvrdile odsustvo bakterije salmonela posle analize proizvoda iz serija Vegete koja je bila u postupku povlačenja sa tržišta i time je potvrđena zdravstvena ispravnost tih serija proizvoda Vegete na tržištima", ističu iz "Podravke", a prenosi hrvatska agencija Hina.

Podravka je u sredu, 1. jula, saopštila da povlači Vegetu određenih proizvodnih serija s tržišta Austrije, Nemačke i Slovačke, jer je u rutinskoj kontroli u Austriji utvrđeno da postoje indicije o prisustvu salmonele u tragovima u jednom izolovanom slučaju.

Iz predostrožnosti, a u cilju zaštite potrošača, "Podravka" je samoinicijativno sprovela povlačenje Vegete od 250 i 500 grama s ta tri tržišta, na kojima su se nalazili proizvodi iz tih određenih proizvodnih serija.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи