Podgorica, nestalo 20 snajpera iz Centra bezbednosti

Iz policijskog magacina u zgradi u kojoj je ranije bio Centar bezbednosti Podgorica, takozvane "limenke", ukradeno je 20 snajpera, kao i znatna količina municije, potvrđeno je "Danu" u vrhu MUP-a.

Kako Dan saznaje, magacin nije obijen, već je lopov, ili više njih, otključao vrata i odneo puške i municiju. Inspektori su privodili na informativni razgovor više svojih kolega, kao i magacionere koji su dužili ključeve, ali niko zvanično nije osumnjičen.

Sumnja se da su puške, koje su osim snajpera imale i prigušivače, završile na ilegalnom tržištu.

"Nakon preseljenja Centra bezbednosti Podgorice iz "limenke" u nove prostorije Uprave polcije, deo naoružanja je ostao u magacinu. Tamo su ostale puške sa snajperima i prigušivačima, kao i oko 10.000 komada razne municije. Sve to je bilo pod ključem u magacinu koji se nalazio u podrumu zgrade i malo ljudi je za to znalo. Ključeve je dužilo više magacionera, koji su nastavili da obezbeđuju taj objekat nakon iseljenja policije", ispričao je sagovornik Dana iz MUP-a.

Dan piše da policija još nije utvrdila kada je tačno oružje nestalo, kao i koliko je municije otuđeno. Krađa je otkrivena sasvim slučajno, kada je izbila poplava u magacinu.

"Pošto se pojavila voda u magacinu, razbijena su vrata i tada smo primetili da je magacin opustošen, a da je ta prostorija bila danima pod vodom. Puške sa snajperima i prigušivačima su nestale, a deo municije je bio pod vodom. Nije isključeno da je lopov, ili više njih, prilikom krađe namerno oštetio vodovodnu ceva i izazvala poplavu u magacinu. Na taj način su lopovi želeli da dobiju na vremenu, a ujedno i da sakriju tragove, jer postoji mogućnost da se pljačka desila nedeljama ranije", kaže sagovornik Dana.

Potvrđeno je da na vratima nije bilo oštećenja i da su ona otključana, a posle završenog posla uredno zaključana.

Kako piše Dan, kada je primećeno da nedostaju puške, pokrenuta je interna istraga unutar policije, a naređeno je da se o ovom događaju ćuti.

Saslušano je više policijskih službenika koji su imali kontakt sa magacinom, ali niko nije procesuiran.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи