Počela konferencija OEBS-a o borbi protiv terorizma

U Beču je počela dvodnevna Konferencija OEBS-a o borbi protiv terorizma, koju su otvorili državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Nikolić i generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zanijer.

U obraćanju učesnicima Konferencije, Aleksandar Nikolić je ukazao da vreme u kome živimo karakteriše povećana nesigurnost, koju izazivaju brutalno terorističko nasilje, ekstremizam i radikalizacija globalnih razmera.

Nikolić je istakao, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, da policija ne može samostalno da odgovori na ove izazove, te da je zbog toga krajnje vreme za jačanje partnerstva državnih organa sa civilnim društvom, verskim zajednicama i lokalnom samoupravom, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, Srbija kao predsedavajuća OEBS-u čvrsto veruje u snagu mladih ljudi kad je reč o suprotstavljanju rizicima koje donosi teroristička radikalizacija i regrutovanje terorista.

Tokom dvodnevnog skupa, na kojem učestvuju predstavnici 57 država članica OEBS-a, diskutovaće se o trendovima i dinamici regrutovanja takozvanih stranih boraca, kao i metodologiji suprotstavljanja ovoj pojavi u regionu OEBS-a, posebno što se tiče mladih i individualnih građana.

Važnost teme potvrđuju i nedavni događaji u Tunisu, Francuskoj i Kuvajtu, kao i ocene Evropske unije da je potrebno postići civilizacijsko jedinstvo bez obzira na verske razlike u cilju zaštite bezbednosti i sloboda građana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи