Читај ми!

Tužilaštvo traži mere zabrane za Orića

Tužilaštvo BiH je predložilo određivanje mera zabrane Naseru Oriću - ograničavanje kretanja unutar Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona, privremeno oduzimanje putnih isprava i redovno javljanje Policijskoj stanici Centar u Sarajevu.

Postupajući tužilac je ocenio da su predložene mere dovoljne da se obezbedi nesmetano vođenje postupka, preneo je Tanjug.

Odbrana ratnog komandanta muslimana Bošnjaka Srebrenice, međutim, smatra da ne postoje dokazi za osnovanu sumnju, da su navodi Tužilaštva BiH bazirani na izjavama svedoka koji su ili psihički neuravnoteženi, kao što je slučaj kod jednog svedoka, ili nisu direktni svedoci događaja koji se Oriću stavlja na teret.

Ne postoji, tvrdi odbrana, potreba za određivanjem mera zabrane jer ne postoji bojazan da će Orić pobeći, niti može uticati na svedoke.

Navedeno je i da je Orić po presudi Haškog suda oslobođen svih navoda optužnice koji su ga, prema komandnoj odgovornosti, teretili za zločine počinjene na području Srebrenice i okolnih sela od decembra 1992. do marta 1993. godine, što uključuje i selo Zalazje, preneli su sarajevski mediji.

Orić je u petak, 26. juna izručen BiH, iako je izručenje tražila i Srbija po čijoj poternici je 10. juna uhapšen u Švajcarskoj.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара