Читај ми!

Bez dogovora o Grčkoj na sastanku ministara

Ministri finansija članica evrozone završili su sastanak bez sporazuma o Grčkoj.

Time je postizanje eventualnog dogovora prepušteno liderima zemalja evrozone koji se sastaju kasnije danas, ali se smatra da nema većih izgleda da oni dođu do dogovora kojim će Grčka izbeći bankrot, prenela je Beta.

Šef Evrogrupe Jerun Dijselblum rekao je da su grčki predlozi "dobrodošao korak u pozitivnom smeru", preneo je londonski Gardijan.

"To je takođe prilika da postignemo sporazum ove nedelje, i to je ono na čemu ćemo raditi", rekao je Dijselblum.

Komesar za ekonomska pitanja Pjer Moskovici rekao je da predlozi Atine "predstavljaju solidnu osnovu, ali da još ima posla".

Ranije je nemački ministar finansija Volfgang Šojble izjavio da Grčka nije ponudila suštinski nov predlog za sporazum s kreditorima.

Uoči samita EU u Briselu, Šojble je novinarima rekao da Grčka od prošle nedelje nije podnela "suštinski predlog" bez kojeg nije moguće ozbiljno pripremiti sastanak na kome bi trebalo odlučiti o pomoći toj zemlji koja je na ivicu bankrota, preneo je AFP.

Vrednosti indeksa na evropskim berzama jutros su naglo porasle zahvaljujući nadama da će Grčka s kreditorima danas postići sporazum kojim će izbeći bankrot, ali je došlo do izvesnog pada posle Šojbleovih reči.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво