Читај ми!

Merkelova upozorava Grčku: Nemate još mnogo vremena!

Nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je da nije ostalo mnogo vremena za postizanje sporazuma o finansijskoj pomoći Grčkoj.

Angela Merkel je na samitu Grupe sedam najrazvijenijih industrijskih zemalja u zamku Elmau rekla da Grčka treba da prihvati mere za popravljanje svojih finansija i ekonomije u pregovorima s međunarodnim kreditorima.

"Želimo da Grčka ostane deo evrozone, ali imamo jasnu poruku da solidarnost zahteva da Grčka sprovede mere", rekla je Merkelova.

Grčka i kreditori pregovaraju o merama koje Atina mora da sprovede kako bi dobila 7,2 milijarde evra.

Grčka do 30. juna mora da plati ratu kredita od 1,6 milijardi evra MMF-u koji joj je odobrio da plati sve odjednom, a ne u četiri dela, kako je ranije bilo predviđeno.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи