Читај ми!

Pretučen hrvatski istraživački novinar

Hrvatski istraživački novinar Željko Peratović pretučen je sinoć u svojoj kući u Luci Pokupskoj kod Karlovca. Policija uhapsila napadače.

Peratović je u izjavi za portal index.hr iz bolnice rekao da su ga napale tri nepoznate osobe, koje su automobilom došle na njegovo imanje, i da je dobio više udaraca u glavu, prenosi Beta.

Prema njegovim rečima, napadači su mu spominjali da je pisao članke o ilegalnom iskopavanju šljunka.

"Spominjali su da sam pisao o vađenju šljunka iako nisam. Nisam ih razumeo. Prvo je počelo vređanje i gurkanje, a pokušao sam da se odbranim. Pobegao sam u kuću, ali ušli su unutra gde su me pretukli", ispričao je Peratović koji je sinoć oko 22 sata pušten iz bolnice.

U međuvremenu, policija je saopštila da su napadači uhapšeni.

Pored toga, prema saznanjima Hine, karlovačka policija razmatra i da li je uhapšena "trojka" tom prilikom oštetili vikendicu i automobil švajcarskih registracijskih oznaka u vlasništvu Peratovićeve supruge.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudilo je napad na Peratovića i zatražilo da pretnje i napadi na novinare postanu krivično delo.

Napadnuti novinar je posebno naglasio da se slaže s HND-om da kazne budu oštre po novom zakonu, za šta postoji inicijativa već desetak godina, uz spisak stotinu napadnutih novinara od devedesetih godina do danas.

"Jasno je da ovaj napad na mene nije neki moj privatni spor, jer ja te ljude ne poznajem. To je povezano s mojim poslom, dakle za javnu reč i to treba sprečiti i zaštititi novinarsku struku", poručio je Peratović.

Željko Peratović je ovogodišnji dobitnik nagrade Hrvatskog novinarskog društva za istraživačko novinarstvo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи