Mektić: Terorizam postaje problem u BiH

Imamo ideologiju koja podstrekava i finansira terorizam, ali ne možemo dozvoliti da šaka kriminalaca ugrožava bezbednost građana u BiH, kaže ministar bezebdnosti Dragam Mektić.

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je da terorizam postaje problem u BiH, da se to mora priznati i naći odgovor za borbu protiv njega, prenosi Tanjug.

"Imamo ideologiju koja prihvata, podržava, podstrekava i finansira terorizam i ne možemo dozvoliti da jedna šaka prevaranata, kriminalaca pa i terorista ugrožava bezbednost građana u BiH", rekao je Mektić novinarima u Banjaluci posle sastanka s ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem, prenela je Fena.

Na sastanku je bilo reči o udarnoj grupi za borbu protiv terorizma koja će uskoro biti aktivirana.

Ta grupa će zajedno s tužiocima voditi svakodnevnu borbu protiv terorizma, najavio je Mektić istakavši da se u BiH moraju ponuditi rešenja za dugotrajnu "deradikalizaciju" i da je potrebna državna strategija koja bi se bavila prevencijom terorizma.

Ministar je ukazao na značaj lokalnih i verskih zajednica u toj borbi, naglasivši da se moraju efikasnije procesuirati krivična dela podstrekivanja na terorizam i rešiti problem državljana BiH, povratnika sa stranih ratišta, prvenstveno u Siriji i Iraku.

"Zločin u Zvorniku na neki način ima veze s osobom koja je bila na ratištu u Siriji, ali videćemo šta će istraga pokazati", napomenuo je Mektić.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač potvrdio je da je na sastanku razgovarano o uspostavljanju i funkcionisanju udarne i operativne grupe za borbu protiv terorizma.

Verovatno će uskoro biti održan još jedan sastanak predstavnika bezbednosnih struktura BiH, najavio je on.

Kako je dodao, tom prilikom biće reči o podizanju na najviši mogući nivo rada udarne grupe za borbu protiv terorizma.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво